top of page

“Eenvoud is het meest complex”, Aldo van Eijck, architect (1918 - 1999)

 

​Bovenstaand motto heeft Hans Philips tijdens zijn studie in Delft opgetekend tijdens een van de vele interessante colleges van Aldo van Eijck. Sindsdien past hij dit toe in veel van zijn eigen projecten.

 

Hans Philips, naamgever en directeur van zijn architectenburo, studeert in 1986 af aan de TU Delft in de specialisaties Architectuur en Restauratie. Korte tijd later vertrekt hij naar Zuid Afrika en werkt in Stellenbosch en Kaapstad. Hans Philips ontwikkelt hier zijn talent voor creëren van ruimte in bestaande gebouwen of complexen, het herwaarderen van de schoonheid van bestaande details, en, binnen de gegeven structuren, nieuwe, spannende invoegen.

 

BURO

nieuwbouw aan het Spaarne, Scheepstimmermanstraat 23 in Haarlem

Sinds 1993 is het buro van Hans Philips gevestigd in Amsterdam Oud Zuid. Het buro werkt samen met een aantal vaste relaties en adviseurs en is tot 1 jan 2014 lid van de Bond van Nederlandse Architecten (BNA) geweest. De projecten bestaan uit verbouwingen en restauraties van onder meer particuliere woonhuizen, grachtenpanden, en buitenhuizen. Hans Philips ontwerpt ook nieuwbouw. Daarnaast geeft het buro aankoopadviezen en bouwkundige keuringen, en doet het onderzoek naar de haalbaarheid van een project.

 

nevenfuncties

Naast zijn werkzaamheden op zijn buro is Hans Philips ook werkzaam als:

- Docent Architectuur aan de Hogeschool van Amsterdam

- Technisch adviseur bij de Boerderijen Stichting Utrecht (BSU)

- Monumentencommissie. Meer dan 10 jaar lang zat Hans Philips in de monumentencommissie van de gemeente Abcoude/ Baambrugge.

HANS PHILIPS
ARCHITECT

bottom of page