Corellistraat 9

“We hebben een hele grote tuin, maar die zien we bijna niet”

Dit appartement bevindt zich op de begane grond in het gewilde Amsterdam oudzuid. De plattegrond is twee percelen breed en heeft derhalve een, voor Amsterdamse begrippen, grote tuin (ca. 17x8m.). De uitbreiding achter het huis is nu 4 meter diep. Vanuit deze extra tuinkamer is de tuin over de volle breedte te ervaren.

Twee stel dubbele deuren in een grote stalen pui, geven toegang tot deze tuin, deze oase van groen in de drukke stad. Het raam met glas in lood is overgenomen van de oude toestand en op dezelfde plek in de achtergevel geplaatst. De combinatie van deze oude en nieuwe elementen geeft een mooie verbinding met het huis.

Met een vloerverwarmingssysteem en een haardje is deze ruimte uiterst behaaglijk. Goed geisoleerde wanden en een plat, groen, dak zorgen er voor dat het energieverbuiik lager is dan in de oude situatie.

Corelli 9 interieur
IMG_8083
IMG_7717
IMG_8080
IMG_7481

HANS PHILIPS
ARCHITECT