Kleiweg 36 te Baambrugge

“CO2 neutraal, dat zou geweldig zijn!”

Een project uit deze tijd! Deze woning wordt gebouwd volgens het Passiefhuisprincipe; er is géén fossiele brandstof nodig om dit huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De binnenvallende zon verwarmt het interieur. De woning is opgebouwd met een houten skelet.

De gevels zijn dicht gezet met 33cm dikke EPS isolatieblokken met een Rc waarde van 9,7. Het dak is van een dubbele isolatie voorzien. 

Zodra de zon schijnt en binnen op de stennen vloer valt, wordt deze warmte door de massa vastgehouden. Omdat de gevels en het dak nauwelijks warmteverlies kennen blijft de woning lang op temperatuur. Zelfs met triple glazing is het, door de gemeente tradiotineel gewenste uiterlijk, een huis geworden alsof het er altijd heeft gestaan.

Schermafbeelding 2017-01-15 om 17.39.55
Kleiweg 36, Abcoude
Kleiweg 36, Abcoude
Kleiweg 36, Abcoude
Kleiweg 36, Abcoude
Kleiweg 36, Abcoude
Kleiweg 36, Abcoude
Schermafbeelding 2017-01-15 om 17.40.29

HANS PHILIPS
ARCHITECT