Koedijklaan 4, Bussum

"We willen meer contact met de tuin"

Met de aanleg van een serre over de hele breedte van de achtergevel heeft het huis zich naar de tuin geopend. Door het aanbrengen van veel glas ligt de grens van de serre voor je gevoel niet op de plek waar de puien staan. De tuin is, ruimtelijk gezien, onderdeel geworden van het interieur.

De zitkamer heeft door deze aanleg een meer centrale, en meer geborgen, ligging gekregen. Door het aanbrengen van twee identieke schoorsteenkappen (van metaal), en een extra dakvenster, heeft de kap zijn oorspronkelijke symmetrie weer terug gekregen. Mede dankzij de teruggebrachte dakoverstekken van de dakkapellen is het huis weer een eenheid geworden.

Koedijklaan 4
Koedijklaan 4
Koedijklaan 4
Koedijklaan 4
Koedijklaan 4
Koedijklaan 4
Koedijklaan 4

HANS PHILIPS
ARCHITECT