Michelangelostraat 47

“We willen een dakterras en de zolderruimte als één grote kamer”

De ongebruikte zolderruimte biedt in dit project kans om getransformeerd te worden tot een grote, nieuwe, 2e zitkamer. Daarvoor is daglicht nodig. 

Tevens wil de opdrachtegever dat het grote dakterras als het ware deel gaat uimaken van deze nieuw zitkamer. Met een zo breed mogelijke pui hebben

we dit kunnen realisreen. Indien het lekker weer is schuiven alle 5 deurpanelen naar een zijde en onstaat er één grote ruimte die vloeiend van binnen naar buiten overgaat. Met 2 kleine dakramen aan de straatzijde ontstaat ook contact met die zijde van het appartement.

's Avonds, maar ook overdag, kunnen reflecterende zonwerende rolgordijnen zakken en kan er een film op het grote scherm bekeken worden.

dakterras M47-2
dakterras M47-2
dakterras M47-2
dakterras M47-2
dakterras M47-2
dakterras M47-2

HANS PHILIPS
ARCHITECT