Milletstraat 47

“Je wilt toch niet door de slaapkamer naar de tuin?”

Dit appartement (120m2) bevindt zich op de begane grond van het jonge monumentale appartementengebouw "Zonnehof" uit 1938 in Amsterdam Zuid. In de oorspronkelijk indeling zaten alle slaapkamers aan de achtergevel gesitueerd. Een hele brede gevel van 12 meter aan een grote tuin met veranda, in dit geval pal op het zuiden. In het nieuwe ontwerp is de indeling

gewijzigd: 2 kleine slaapkamers zijn nu een grote eetkamer met een doorbraak naar de keuken geworden en hebben direct CONTACT met de tuin. 

 

Om het gebruik van de veranda en tuin te versterken is er een dubbele deur ter plaatse van een raam ontworpen. Tevens is de inpandige, en donkere, hal, opengebroken naar de zitkamer en naar de eetkamer. Dit geeft een enorm ruimtelijke effect. Vanuit de hal is de keuken rechtstreeks bereikbaar. De originele structuur in dit jonge rijksmonument is behouden gebleven. De geschiedenis is afleesbaar in de plafonds en de aanzetten van de oude scheidingswanden.

IMG_3004.jpg
IMG_2266.jpg
IMG_3002.jpg
IMG_2264.jpg
IMG_3015_2.jpg
IMG_3017_2.jpg
IMG_9847.jpg
IMG_9665.jpg
IMG_3016.jpg
P1110343.jpg

HANS PHILIPS
ARCHITECT