Minervalaan 39

“Restaureren, maar dan wel naar de maatstaven van vandaag”

Dit appartement (130m2) bevindt zich op de tweede verdieping van de jonge Rijksmonumenen aan de Minervalaan in Amsterdam Zuid. De groot opgezette plattegronden boden de mogelijkheid om de piepkleine keuken naar het hart van het appartement te verplaatsen, midden tussen eet- en zitkamer. De badkamer kon daardoor naar de oude plek van de kueken verschoven worden. Door het plafond van de keuken vrij laag te houden bleef de oorspronkelijke indeling van voor- en achterkamer behouden. Weliswaar zijn de schuifdeuren daardoor verdwenen, maar

deze glas-in-loodeuren hebben een prachtige nieuwe plek gevonden als toegangsdeuren naar voor- en achterkamer.

Bijzonder is de krachtige kleurstelling van blauw tegenover mosterdgeel op de wanden. Hiermee is een rustige achtergrond voor de schilderijen en prenten gevonden.

 

levensbestendig bouwen

Met de aanleg van een nieuw, energiebesparend, electrasysteem (KNX) reageert de verlichting op de aanwezigheid van de bewoners, gaat het vanzelf uit en is de temperatuur per vertrek te regelen. Er zijn geen dorpels aangebracht.

IMG_9824.jpg
IMG_0129.jpg
IMG_0137.jpg
IMG_9832.jpg
m39 1.jpg
IMG_9833.jpg
IMG_9821.jpg
IMG_0132.jpg
IMG_0121.jpg
IMG_0131.jpg
IMG_9819.jpg

HANS PHILIPS
ARCHITECT