Schooklaan 5, Hilversum

Hilversumse villa in ere hersteld

Vrijstaande villa uit het eind van de 19e eeuw is in de afgelopen decennia regelmatig verbouwd.  Aan de achterzijde van deze monumentale villa uit 1903, was nagenoeg de gehele tuin volgebouwd met uitbreidingen uit de jaren 60 ten behoeve van een praktijk voor fysiotherapie. In het ontwerp heeft Hans Philips terug gegrepen naar de oorspronkelijke plattegrond. 

Bijzonder details in houtsnijwerk en glas zijn in ere hersteld. De begane grond krijgt vrijwel de originele indeling weer terug. De huidige woonkamer op de 1e verdieping verhuist weer naar de begane grond en de 1e verdieping wordt weer geheel als slaapverdieping ingericht. Naast het reconstrueren van de originele plattegrond is er een serre aan de achtergevel ontworpen, geheel in de stijl van het huis.

 

Onlangs heeft deze villa de status van gemeentelijk monument ontvangen. 

Schooklaan 5, Hilversum
Schooklaan5 plattegrond
Schooklaan 5, origineel tegelwerk
Schooklaan 5, glas-in-lood
Schooklaan 5, hoofdbaluster

HANS PHILIPS
ARCHITECT