Veenkade, Voorburg

“Dit is weer helemaal ons huis!”

Blijkbaar had deze opdrachtgever toch het juiste huis in bezit. Met enkele aanpassingen in het huis, zoals:

  1. een doorbraak tussen keuken en eetkamer

  2. een dubbel zo grote opening naar de hal vanuit de zitkamer met glaspaneeldeuren

onstond een heel ander beeld.

 

De traditionele doorzonwonig veranderde in een ruime en brede opgezette plattegrond. De keuken kreeg een centrale plaats. Het kleine dubbele venster in de zijgevel, vlak boven het werkblad van het keukenblok, versterkte die ruimtelijkheid.

De kleursteling is eenvouig gehouden, waarbij de bouwmuur met de buren een krachtige donkere bruingrijze kleur kreeg. Schilderijen en prenten komen hierdoor nog beter tot hun recht.

IMG_3188.jpg
IMG_3176.jpg
IMG_3175.jpg
IMG_3174.jpg
IMG_3172.jpg
IMG_3170.jpg
IMG_3168.jpg
IMG_3166.jpg
IMG_3163.jpg
IMG_3162.jpg
IMG_3160.jpg

HANS PHILIPS
ARCHITECT