Tintorettostraat 4, A'dam

“We kunnen het appartement van de 1e bij de begane grond voegen. Maar hoe?”

De opdrachtgevers hebben in de crisistijd moeite om hun appartement te verkopen en kunnen daardoor heel moeilijk doorstromen naar een nieuwe, grotere woning. Tenzij het appartement van de bovenburen te koop wordt aangeboden!

De opdrachtgever heeft in dit geval zijn woongenot met 100m2 kunnen vergroten, een verdubbeling. Alle slaapkamers zijn naar de 1e verdieping verhuist en beide verdiepingen zijn, centraal, door een trap in het midden van de woning met elkaar verbonden. In combinatie met een doorgaande 5,50m. hoge boekenkast, vormt deze trap een prachtig verbindend element.

TINTORETTOSTRAAT 4
TINTORETTOSTRAAT 4
TINTORETTOSTRAAT 4
TINTORETTOSTRAAT 4
TINTORETTOSTRAAT 4
TINTORETTOSTRAAT 4

HANS PHILIPS
ARCHITECT